ßßß
Bardzo delikatne pączusie, które robi się błyskawicznie. Są przepyszne- lekkie, puszyste, w chrupiącej warstwie cukru cynamonowego. Pierwsza tura zniknęła podczas pieczenia, dlatego piekłam dwa razy jednego dnia.Składniki:1,5 szklanki mąki3 jajka300 g serka homogenizowanego waniliowego1 opakowanie cukru waniliowego1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki solido obtoczenia:2 łyżki drobnego cukru1 łyżeczka cynamonudodatkowo:olej do smażeniaWszystkie składniki ciasta zmiksować do połączenia składników. W płaskim rondlu (lub głębokiej patelni) rozgrzać tłuszcz. Łyżeczkę do herbaty zamoczyć w oleju i nakładać ciasto na rozgrzany tłuszcz. Smażyć obracając, aż będą złote. Cukier wymieszać z cynamonem i obtaczać jeszcze ciepłe pączusie.
źródło przepisu- Moje Wypieki