Wykonanie

Niezwykle kruche
ciasteczka, rozpływają się w ustach, dość słodkie. Najłatwiej jest rozwałkować ciasto i całe posmarować
marmolada a
potem pianka i na końcu kroić na kawałki i przenosić na blaszkę. Z Podanej porcji wychodzi około 45 sztuk.Składniki:180 g
mąki160 g
masła1
zółtko2 łyżki bardzo zimnej kremówkiWszystkie składniki zagnieść na jednolite ciasto, schłodzić w lodówce. Rozwałkować.Dodatkowo:
marmolada1
białko140 g
cukru pudru (dałam mniej bo miałam bardzo słodka
marmoladę różaną)Ciasto posmarować
marmoladą, nastepnie pianą ubita z
białek i
cukru. Kroić na prostokąty, piec na papierze około 10 minut.(przepis znalazłam u
Margarytki, ona nazywa je "tajemnicze
ciasteczka Pani
Janki")