ßßß Cookit - przepis na "Oszukane" rolady z mortadeli

"Oszukane" rolady z mortadeli

nazwa

Wykonanie

Po baaaardzo, bardzo dlugiej przerwie powoli wracam do kuchni. Mam nadzieje, ze bede mogla cos ciekawego gotowac. Tym razem "falszywe" rolady... O roladach pisalam juz 2 razy- o prawdziwych wolowych zwanych inaczej zrazami zawijanymi. Tym razem lzejsza i szybsza wersja "oszukana", choc smak ma "nieoszukany" ;)
Dla 4 osob:
300- 400 g mortadeli w plasterkach
200 g cienkich plasterkow bekonu wedzonego
2 jajka
1 strak papryki
2 lyzki musztardy
4 lyzki tartej bulki
olej do smazenia, sol
Plastry mortadeli ukladac po dwa. nakladac na nie plastry bekonu. Papryke pokroic w slupki. Bekon smarowac cienko musztarda, na bekonie ulozyc jeden slupek pparyki. Zawijac rolady i spinac je wykalaczkmai lub malymi szpadkami. Roztrzepac jajka i osolic. Roladki panierowac w jajku i bulce, smazyc na rozgrzanym oleju. Smakuja z sosem chrzanowym: wystarczy wymieszac tarty chrzan z odrobin acukru, soli, soku z cytryny i 2-3 lyzkami smietany.
Źródło:http://zkartoflanegopola.blox.pl/2011/03/Oszukane-rolady-z-mortadeli.html