Wykonanie
Po baaaardzo, bardzo dlugiej przerwie powoli wracam do kuchni. Mam nadzieje, ze
bede mogla cos ciekawego gotowac. Tym razem "falszywe" rolady... O roladach pisalam juz 2
razy- o prawdziwych wolowych zwanych inaczej zrazami zawijanymi. Tym razem lzejsza i szybsza wersja "oszukana", choc smak ma "nieoszukany" ;)Dla 4 osob:300- 400 g
mortadeli w plasterkach200 g cienkich plasterkow
bekonu wedzonego2
jajka1 strak
papryki2 lyzki
musztardy4 lyzki tartej bulki
olej do smazenia, solPlastry
mortadeli ukladac po dwa. nakladac na nie plastry
bekonu.
Papryke pokroic w slupki.
Bekon smarowac cienko
musztarda, na
bekonie ulozyc jeden slupek
pparyki. Zawijac rolady i spinac je wykalaczkmai lub malymi szpadkami. Roztrzepac
jajka i osolic. Roladki panierowac w
jajku i bulce, smazyc na rozgrzanym
oleju. Smakuja z
sosem chrzanowym: wystarczy wymieszac tarty
chrzan z odrobin
acukru,
soli,
soku z cytryny i 2-3 lyzkami
smietany.