Wykonanie

baked crepes with
banana and dessicated coconut, coffee with milkOgłoszeniePrzez najbliższe dni
będę miała swego rodzaju problemy z Internetem, dlatego proszę wybaczyć jakąś nieobecność lub generalne opóźnienia.A przechodząc do milszych spraw...Wiedzieliście, że dziś jest Dzień Śniadania ?Przyznam, że ja jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam pojęcia. Uświadomiła mnie
Magda, a od słowa do słowa doszłyśmy do wniosku, że trzeba to jakoś uczcić! W oko wpadły nam te pyszne naleśniki, które znalazłyśmy na blogu Kaś . Pokombinowałyśmy ze
smakami... I oto są,
bananowo-
kokosowe. Może to nieskromne, ale
powiem, że są po prostu przepyszne!

/1 porcja/- 3 łyżki
mąki żytniej- 1 duże
jajo- 1/4 szklanki
mleka- 1
banan- 1 łyżka
rodzynek- 2 łyżki
wiórków kokosowych- 1 łyżeczka
miodu- szczypta
soliJajka ubić z
solą. Do masy jajecznej dodawać stopniowo
mleko,
miód i
mąkę.
Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć go w posmarowanej
masłem formie i zalać
ciastem, a następnie piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 *C.