ßßß
baked crepes with banana and dessicated coconut, coffee with milkOgłoszeniePrzez najbliższe dni będę miała swego rodzaju problemy z Internetem, dlatego proszę wybaczyć jakąś nieobecność lub generalne opóźnienia.A przechodząc do milszych spraw...Wiedzieliście, że dziś jest Dzień Śniadania ?Przyznam, że ja jeszcze dwa tygodnie temu nie miałam pojęcia. Uświadomiła mnie Magda, a od słowa do słowa doszłyśmy do wniosku, że trzeba to jakoś uczcić! W oko wpadły nam te pyszne naleśniki, które znalazłyśmy na blogu Kaś . Pokombinowałyśmy ze smakami... I oto są, bananowo-kokosowe. Może to nieskromne, ale powiem, że są po prostu przepyszne!
/1 porcja/- 3 łyżki mąki żytniej- 1 duże jajo- 1/4 szklanki mleka- 1 banan- 1 łyżka rodzynek- 2 łyżki wiórków kokosowych- 1 łyżeczka miodu- szczypta soliJajka ubić z solą. Do masy jajecznej dodawać stopniowo mleko, miód i mąkę. Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry. Ułożyć go w posmarowanej masłem formie i zalać ciastem, a następnie piec około 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 *C.