Wykonanie
15 Listopada 2013 Gotowanie ze stylemKiedy wróciłam dziś do domu, na
stole czekała na mnie zupa krem z marynowanej
papryki i
pomidorów z dodatkiem nachosów z przepisu Jamie’go Olivera. Byłam zachwycona nie tylko oryginalnym smakiem zupy, ale także sposobem jej podania. Polecam wszystkim, którzy poszukują ciekawych pomysłów na zupy oraz pragną odnajdywać nowe inspiracje na interesujące przekąski.
Składniki na 3 porcje:300 g czerwonej marynowanej
papryki400 g całych
pomidorów w
sosie pomidorowym20 liści świeżej
bazylii60 g białego suchego
ryżu2 ząbki
czosnkupieprz do smaku50 g
startego sera żółtegoDodatkowo:nachosy do smaku
chiliSposób przygotowania:Do garnka przelać
pomidory.
Paprykę odsączyć z zalewy, po czym dodać do
pomidorów. Wrzucić opłukane liście świeżej
bazylii oraz starte bądź wyciśnięte ząbki
czosnku. Doprawić
pieprzem do smaku. Garnek ustawić na najmniejszym płomieniu, gdy zupa zacznie się gotować dodać
ryż. Całość gotować około 10 minut od czasu do czasu mieszając.Po przestygnięciu zupę zblenderować na krem.Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Nachosy ułożyć w brytfance, równomiernie posypać
startym serem, wstawić do piekarnika i piec około 7 minut do czasu mieszając, aż
ser się stopi.