Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor konkelCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)6 paczek
herbatników2l
mleka1szkl
manny2 budynie
waniliowe2 szkl
cukru1kostka
margaryny kasiasmerfetka bez pieczenia - sposób przygotowania: blache posmarować
margaryno i
bułko tarto wyłożyć
herbatnikami. do garnka wlać 1,75l
mleka 2 szkl
cukru margaryne poczekac az zacznie sie gotowac zestawic z ognia dodac1szkl
manny mieszajoc aby nie był grudek gotowac 5-10 min zestawic z ognia dodac
budyn roztopiony w0,25l
mleka energicznie mieszajoc gotowac do stegniecia tako mase wyłozyc na blache wyłozono
herbatnikami na 2 mase przykryc 2 warstwo
herbatników polac
polewo czekoladowo wstawic do lodówki poczekac do zastygnieciaJak uzyskać aromat z laski wanilii?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu