Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)75 dag
winnych jabłekobranych i bez gniazd nasiennych1 . 25 kg jarzębiny2 kg miałkiego
cukru1 dkg kwasku
cytrynowego0.5 szklanki
rumu lub
dżinuDżem z
jabłek i jarzębiny - sposób przygotowania: Umytą i osączoną jarzębinę wrzucić na pięć minut na wrzątek, odcedzić i włożyć do miski. Zgnieść widelcem, zasypać połową
cukru, odstawić.
Jabłka pokroić na cząstki i kiedy jarzębina puści sok, dodać wraz z pozostałym
cukrem. Masę zagotować, dodać kwasek, pogotować chwilkę, odstawić. Do ostudzonej masy dodać
alkohol, wymieszać, przełożyć do umytych słoików, przykryć krążkiem pergaminu nasączonym tym samym
alkoholem albo
spirytusem i zamknąć.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu