Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Monika Beck-Pietrzak

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (11 głosów)10 dag
lodów waniliowych lub
śmietankowych10 dag
jagód30 ml
wódkiświeża
melisa10 ml
syropu klonowego do dekoracji wiórki z
czekoladyLody z gorącym sosem
jagodowym - sposób przygotowania:
Syrop klonowy podgrzewamy w rondlu, dodajemy
alkohol i
jagody. Chwilę gotujemy, aby odparować nadmiar
wody. Gdy sos zgęstnieje, układamy
lody na talerzykach, oblewamy gorącym sosem i dekorujemy
czekoladą oraz
melisą.Pyszne
lody w 5 minut, bez dodatku
cukru. Spróbuj!Profiteroles z
lodamiLody kokosoweSorbet jagodowyLody z prawdziwej
czekoladyPyszne dodatki do
lodów
podaniem sosu możesz go przetrzeć przez sito.
Lody z gorącym sosem
jagodowym 10 dag
lodów waniliowych lub
śmietankowych 10 dag
jagód 30 ml
wódki świeża
melisa 10 ml
syropu klonowego do dekoracji wiórki z
czekolady Syrop klonowy podgrzewamy w rondlu, dodajemy
alkohol i
jagody. Chwilę gotujemy, abyZ Chełmońskim na kanapie, swego rodzaju poczekalnię, a może miejsce ablucji przed wejściem do świątyni dumania? Odpoczywając przy
kawie i lodach w gorącym
jagodowym sosie, myślę, że chętnie tu kiedyś
wrócę, tak jak wraca się do galerii, żeby jeszcze raz kontemplować dzieła sztuki, dostrzec szczegóły, które umknęły za pierwszymIdziemy na
jagody!

naleśników.
Lody z gorącym sosem
jagodowym 10 dag
lodów waniliowych lub
śmietankowych 10 dag
jagód 30 ml
wódki świeża
melisa 10 ml
syropu klonowego do dekoracji wiórki z
czekolady Syrop klonowy podgrzewamy w rondlu, dodajemy
alkohol i
jagody. Chwilę gotujemy, aby odparować nadmiar
wody. Gdy sos