ßßß
Bita śmietana, biała czekolada, kokos... mmm... niebo w gębie!Zapraszam!Składniki:200 g śmietanki 30 %100 g białej czekolady5 łyżek wiórków kokosowych (plus wiórki do dekoracji)chrupki błonnikowe kokosowe (np. GoodFood)perełki cukroweWykonanie:Czekoladę łamiemy drobno i rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Lekko studzimy.Śmietanę ubijamy na sztywno, uważając aby jej nie "przebić".Czekoladę bardzo powoli wlewamy do śmietany, ciągle miksując na niskich obrotach.Delikatnie, bo inaczej śmietana się zważy.Na koniec dodajemy wiórki i dokładnie mieszamy.
Na spód dwóch pucharków wsypujemy chrupki, przykrywamy pierwszą warstwą kremu, następnie znów chrupki, krem, na wierzchu mocno oprószamy wiórkami i dekorujemy kilkoma perełkami.Wstawiamy na noc do lodówki.Smacznego!