ßßß Cookit - przepis na Panierowane wafelki z mięsem

Panierowane wafelki z mięsem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor infaustum
Czas przygotowania: do 60 minut
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
250 g wafli suchych
0.8 kg mięsa mielonego
5 jaj
1 czerstwa bułeczka
przyprawy :sól
pieprz
czosnek
można też dodać swoje ulubione
bułka tarta lub gotowa panierka
olej do smażenia
Panierowane wafelki z mięsem - sposób przygotowania: Bułeczkę namoczyć , odcisnąć i dodać do mięsa, wbić 1 jajo , przyprawy i wyrobić. Część masy mięsnej rozsmarować(niezbyt grubo) na pojedyńczym waflu, przykryć drugim. Ten ponownie posmarować masą i nałożyć trzeci wafelek,docisnąć żeby się nie rozklejały. Gotowe placki należy pokroić na małe prostokąty lub trójkąty. Pozostałe jaja wykorzystać do wykonania panierki. Wafelki opanierować i smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Są świetne jako dodatek do czerwonego barszczu lub razem z zimnymi sosami można je podać jako ciepłą przekąskę.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-22630943/panierowane wafelki z miesem/p