Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor infaustumCzas przygotowania: do 60 minutRegion: inneŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)250 g
wafli suchych0.8 kg
mięsa mielonego5 jaj1 czerstwa bułeczka
przyprawy :
sólpieprzczosnekmożna też dodać swoje ulubione
bułka tarta lub gotowa panierka
olej do smażeniaPanierowane
wafelki z
mięsem - sposób przygotowania: Bułeczkę namoczyć , odcisnąć i dodać do
mięsa, wbić 1
jajo ,
przyprawy i wyrobić. Część masy
mięsnej rozsmarować(niezbyt grubo) na pojedyńczym
waflu, przykryć drugim. Ten ponownie posmarować masą i nałożyć trzeci wafelek,docisnąć żeby się nie rozklejały. Gotowe placki należy pokroić na małe prostokąty lub trójkąty. Pozostałe
jaja wykorzystać do wykonania panierki.
Wafelki opanierować i smażyć na głębokim tłuszczu na złoty kolor. Są świetne jako dodatek do czerwonego barszczu lub razem z zimnymi sosami można je podać jako ciepłą przekąskę.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu