Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor halina52-2Czas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweŚrednia ocena potrawyOceń przepis (5 głosów)mięso mielone 40 dagjajko 1 sztukawinogrono białe 15 dagsól czosnkowa do smakumąka 1 łyżkapieprz kolorowy do smakusos sojowy jasny 2 łyżeczkiolej do smażeniaKuleczki mięsne z białymwinogronem - sposób przygotowania: Do mięsa mielonego dodać jajko, wyrobić. Doprawić do smaku solą, sosem sojowym oraz pieprzem. Gdy mięso będzie za rzadkie dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Winogrono nie za bardzo dojrzałe umyć, osuszyć. Winogrono wkładamy do porcji mięsa i formujemy kulki, obtaczamy w mące i smażymy w głębokim oleju.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu