ßßß Cookit - przepis na Kuleczki mięsne z białym winogronem

Kuleczki mięsne z białym winogronem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor halina52-2
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (5 głosów)
mięso mielone 40 dag
jajko 1 sztuka
winogrono białe 15 dag
sól czosnkowa do smaku
mąka 1 łyżka
pieprz kolorowy do smaku
sos sojowy jasny 2 łyżeczki
olej do smażenia
Kuleczki mięsne z białym winogronem - sposób przygotowania: Do mięsa mielonego dodać jajko, wyrobić. Doprawić do smaku solą, sosem sojowym oraz pieprzem. Gdy mięso będzie za rzadkie dodać 1-2 łyżki bułki tartej. Winogrono nie za bardzo dojrzałe umyć, osuszyć. Winogrono wkładamy do porcji mięsa i formujemy kulki, obtaczamy w mące i smażymy w głębokim oleju.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-20870093/kuleczki miesne z bialym winogronem/p