ßßß Cookit - przepis na Ciepła/zimna przekąska

Ciepła/zimna przekąska

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor xxxaida
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia hiszpańska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
Ciepła/zimna przekąska - składniki:
tortille
wędlina np salami ; polędwica ; szynka
serek biały np naturalny lub chrzanowy
sos sambal oelek
świeża papryka chili
sałata i roszponka
cebula czerwona (lub biała)
szczypiorek
kiełki
Ciepła/zimna przekąska - sposób przygotowania: Tortille smarujemy białym serkiem, a następnie sosem sambal; wykładamy sałatę lub roszponke, szczypiorek posiekany, kiełki, poszatkowaną cebulkę; paprykę kroimy wzdłuż w paski cienkie (uważajmy potem na ręce, nie dotykajmy oczu!!!) lub w plasterki i wykładamy, a na to warstwa wędliny...w zasadzie możemy na serek i sos wyłożyć najpierw wędlinę a potem warzywa, wg upodobania.
Tortillę zwijamy w rulonik i kroimy na plastry; możemy nadziać wykałaczkę. Tortille można zjeść na zimno,ale również zarumienić na grillu :)
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-18642737/cieplazimna przekaska/p