Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor xxxaida

Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia hiszpańskaIlość osób: powyżej 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (2 głosy)Ciepła/zimna przekąska - składniki:tortille
wędlina np
salami ;
polędwica ;
szynkaserek biały np naturalny lub
chrzanowysos
sambal oelekświeża
papryka chilisałata i
roszponkacebula czerwona (lub biała)
szczypiorekkiełkiCiepła/zimna przekąska - sposób przygotowania: Tortille smarujemy
białym serkiem, a następnie sosem sambal; wykładamy
sałatę lub
roszponke,
szczypiorek posiekany,
kiełki, poszatkowaną
cebulkę;
paprykę kroimy wzdłuż w paski cienkie (uważajmy
potem na ręce, nie dotykajmy oczu!!!) lub w plasterki i wykładamy, a na to warstwa
wędliny...w zasadzie możemy na
serek i sos wyłożyć najpierw
wędlinę a
potem warzywa, wg upodobania.Tortillę zwijamy w rulonik i kroimy na plastry; możemy nadziać wykałaczkę. Tortille można zjeść na zimno,ale również zarumienić na grillu :)Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu