ßßß Cookit - przepis na Wieloziarnisty Raj Czosnkowy

Wieloziarnisty Raj Czosnkowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zokazi
Poziom trudności: średnie
Region: kuchnia polska
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (2 głosy)
1. 0.5kg mąki z pełnego przemiału żytniej
2. 0.5kg mąki orkiszowej
3. Jeden duży jogurt naturalny
4. 3 jajka
5. zioła prowansalskie
6. sól
7. czosnek 5 ząbków
8. drożdże na wagę
9. nasiona: dyni i słonecznika
Przygotować rozczyn wg tradycyjnego sposobu, dodając dużo ziół prowansalskich oraz wyciśnięty czosnek wraz z jogurtem naturalnym. Całość wymieszać. Poczekać do wyrośnięcia, następnie przy wkładaniu ciasta do formy, obsypać brzegi i dno nasionami, jak również górę ciasta. Piec w temperaturze 180, około 40 minut. Pieczywo rewelacyjnie nadaje się na okazje rodzinne, gdyż nie wymaga specjalnych składników. Te wymienione przeze mnie każdy w domu ma, więc chrupiąca delicja tym bardziej będzie chętniej pieczona. Smacznego!
Jak przyrządzić sos ogórkowo-czosnkowy
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/-17805824/wieloziarnisty raj czosnkowy/p