ßßß Cookit - przepis na Kaszotto na bazie kaszy jęczmiennej

Kaszotto na bazie kaszy jęczmiennej

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
2 szklanki kaszy jęczmiennej
5 szklanek wrzącej wody
5 kapeluszy suszonych grzybów leśnych
przyprawa Kotanyi Młynek Premium Borowiki
łyżka masła
duża cebula
2 łyżki oleju
1dkg sera Szafir lub Bursztyn
sól morska
pieprz czarny świeżo zmielony
liść laurowy
1 i 1/2 kostki Bulion z grzybami leśnymi
Kaszotto na bazie kaszy jęczmiennej - sposób przygotowania: W garnku o grubym dnie szklimy na oleju drobno posiekaną cebulę. Dodajemy surową kaszę i wszystko chwilę smażymy /3-4 minuty /. Wlewamy partiami wodę, ciągle mieszając, dodajemy drobno rozkruszone kapelusze grzybów, kostki bulionowe z grzybami leśnymi, liść laurowy. Gdy kasza wchłonie większą część płynu i potrawa zacznie gęstnieć dodajemy sól i pieprz do smaku i przyprawę z suszonego borowika z młynka. Garnek przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 15 minut. Pod koniec dodajemy surowe masło i utarty ser. Całość dokładnie mieszamy i od razu podajemy do spożycia.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/175343384/kaszotto na bazie kaszy jeczmiennej/p