Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs "Qmasz kaszę? Sięgaj do tradycji"Czas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)2 szklanki kaszy jęczmiennej5 szklanek wrzącej wody5 kapeluszy suszonych grzybów leśnychprzyprawa Kotanyi Młynek Premium Borowikiłyżka masładuża cebula2 łyżki oleju1dkg sera Szafir lub Bursztynsól morskapieprz czarny świeżo zmielonyliść laurowy1 i 1/2 kostki Bulion zgrzybami leśnymiKaszotto na bazie kaszy jęczmiennej - sposób przygotowania: W garnku o grubym dnie szklimy na oleju drobno posiekaną cebulę. Dodajemy surową kaszę i wszystko chwilę smażymy /3-4 minuty /. Wlewamy partiami wodę, ciągle mieszając, dodajemy drobno rozkruszone kapelusze grzybów, kostki bulionowe zgrzybami leśnymi, liść laurowy. Gdy kasza wchłonie większą część płynu i potrawa zacznie gęstnieć dodajemy sól i pieprz do smaku i przyprawę z suszonego borowika z młynka. Garnek przykrywamy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika na ok. 15 minut. Pod koniec dodajemy surowe masło i utarty ser. Całość dokładnie mieszamy i od razu podajemy do spożycia.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu