Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Martin Gimenez Castro

Fot. Studio Duklas +Poziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1
gruszka300 ml
czerwonego wina (najlepiej malbec)1
goździk1 gwiazdka
anyżu1/4 łyżeczki mielonego
kardamonu1 łyżeczka świeżo startego
imbiru1/2
pomarańczy2 łyżki
cukrudo dekoracji świeża
miętaGruszka w
winie Malbec - sposób przygotowania:
Gruszkę obieramy ze skórki. W rondlu łączymy
wino,
goździk,
anyż,
kardamon,
imbir, połówkę
pomarańczy i
cukier. Gotujemy
gruszkę w
winie na bardzo małym ogniu. Nie doprowadzamy do wrzenia,
owoc powinien się gotować bardzo powoli. Kiedy
gruszka lekko zmięknie, zdejmujemy rondel z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Następnie wyjmuje-my
gruszkę, odkładamy, a
wino redukujemy do uzyskania gęstego
syropu. Przecedzamy. Na talerz wlewamy odrobinę
syropu, na nim układamy
gruszkę (w całości lub w ćwiartkach) i dekorujemy listkami
mięty.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu