ßßß Cookit - przepis na Mrożony jogurt imbirowo-cytrynowy

Mrożony jogurt imbirowo-cytrynowy

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. Jarosław Madejski
Poziom trudności: łatwe
Region: inne
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
3/4 szklanki wody
3/4 szklanki cukru
1/4 szklanki płynnego miodu
2 łyżeczki świeżo startego kłącza imbiru
1 szklanka jogurtu
1 szklanka maślanki
1/4 szklanki soku z cytryny
1 łyżeczka świeżo otartej skórki z cytryny
Mrożony jogurt imbirowo-cytrynowy - sposób przygotowania: Zagotowujemy wodę z cukrem, miodem i imbirem. Gotujemy 2 minuty od chwili, gdy cukier się rozpuści. Odcedzamy do miseczki, pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jogurt, maślankę, sok cytrynowy oraz skórkę. Masę zamrażamy - albo w maszynce do lodów, albo po prostu w metalowej misce w zamrażalniku. Wtedy trzeba co pół godziny mieszać lody od spodu, aby zamroziły się równomiernie.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174939937/mrozony jogurt imbirowo cytrynowy/p