ßßß
Fot. Jarosław MadejskiPoziom trudności: łatweRegion: inne
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3/4 szklanki wody3/4 szklanki cukru1/4 szklanki płynnego miodu2 łyżeczki świeżo startego kłącza imbiru1 szklanka jogurtu1 szklanka maślanki1/4 szklanki soku z cytryny1 łyżeczka świeżo otartej skórki z cytrynyMrożony jogurt imbirowo-cytrynowy - sposób przygotowania: Zagotowujemy wodę z cukrem, miodem i imbirem. Gotujemy 2 minuty od chwili, gdy cukier się rozpuści. Odcedzamy do miseczki, pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy jogurt, maślankę, sok cytrynowy oraz skórkę. Masę zamrażamy - albo w maszynce do lodów, albo po prostu w metalowej misce w zamrażalniku. Wtedy trzeba co pół godziny mieszać lody od spodu, aby zamroziły się równomiernie.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu