Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Jarosław MadejskiPoziom trudności: łatweRegion: inne

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)3/4 szklanki
wody3/4 szklanki
cukru1/4 szklanki płynnego
miodu2 łyżeczki świeżo startego kłącza
imbiru1 szklanka
jogurtu1 szklanka
maślanki1/4 szklanki
soku z cytryny1 łyżeczka świeżo otartej
skórki z cytrynyMrożony
jogurt imbirowo-
cytrynowy - sposób przygotowania: Zagotowujemy
wodę z
cukrem,
miodem i
imbirem. Gotujemy 2 minuty od chwili, gdy
cukier się rozpuści. Odcedzamy do miseczki, pozostawiamy do ostygnięcia. Dodajemy
jogurt,
maślankę,
sok cytrynowy oraz skórkę. Masę zamrażamy - albo w maszynce do
lodów, albo po prostu w metalowej misce w zamrażalniku. Wtedy trzeba co pół godziny mieszać
lody od
spodu, aby zamroziły się równomiernie.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu