ßßß
Fot. Arkadiusz ŚcichockiCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 łyżka oliwy3 posiekane pory (tylko białe części)6 plastrów boczku3 ziemniaki6 szklanek bulionu wołowego1/2 szklanki śmietany (22-proc.)sólpieprzZupa porowo-ziemniaczana - sposób przygotowania: Rozgrzej oliwę w rondlu, dodaj pory i smaż, aż zmiękną - trwa to 10-12 minut. Dodaj pokrojony w kostkę boczek i przesmażaj przez 6 minut. Włóż obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki, zalej bulionem i gotuj, aż ziemniaki będa miękkie (około 15-20 minut). Dodaj śmietanę, przypraw do smaku solą i pieprzem.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu