Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Magazyn Kuchnia

Fot. Arkadiusz Ścichocki / AGCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Galaretka :1 butelka
białego wina musującego (750 ml)2 łyżki
żelatyny2/3 szklanki
cukruOraz:fileciki wycięte z 4-6 dużych czerwonych
pomarańczyfileciki z 2
grejpfrutówcząstki
mandarynek ew.
cukier do smakuSzampańska
galaretka z
owocami - sposób przygotowania: Zrób
galaretkę: namocz
żelatynę w 3/4 szklanki zimnej
wody. Po 5 minutach dodaj
cukier, wymieszaj i podgrzewaj na małym ogniu, aż
cukier i
żelatyna się rozpuszczą (5 minut). Uwaga:
żelatyny nie wolno zagotować!
Musujące wino wlej do płaskiej szklanej salaterki, dodaj
żelatynę i wymieszaj. Przykryj i odstaw na co najmniej 3 godziny do lodówki. Wymieszaj
cytrusy, jeśli trzeba, dosłodź je do smaku.
Owoce przełóż do miseczek, posyp pokrojoną w kostkę szampańską
galaretką. Możesz skropić
likierem pomarańczowym i posypać kandyzowaną
skórką pomarańczową. Rada: Najlepsza z
wina wytrawnego. Jeśli kupiłeś
wino słodkie, nie wsypuj
cukru.Desery tylko dla dorosłych
Galaretka z
wina z dodatkiem
owoców,a także - jeśli masz ochotę -
bitej śmietany, to
leki i orzeźwiający deser, w sam raz na karnawałową zabawę. Wypróbuj również nasze przepisy na
galaretkę z
czerwonego wina oraz
galaretki z glogga . Szampańska
galaretka z
owocami Galaretka: 1 butelka białego
Cytrusowe słodkości - w sam raz na karnawał!
ananasy z puszki. Szampańska
galaretka z
owocami Galaretka: 1 butelka
białego wina musującego (750 ml) 2 łyżki
żelatyny 2/3 szklanki
cukru Oraz: fileciki wycięte z 4-6 dużych czerwonych
pomarańczy fileciki z 2
grejpfrutów cząstki
mandarynek ew.
cukier do smaku Zrób
galaretkę: namocz
żelatynę w 3/4Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu