Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Dorota Próchniewicz

Fot. Marcin KiełbiewskiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)
Sorbet z
buraków, czyli chłodny oddech listopada - składniki:10
buraków1 szklanka
soku jabłkowego z kartonu1/2 szklanki
wytrawnego czerwonego wina3 łyżki
soku z cytryny1 łyżeczka startej
skórki pomarańczowej1 łyżeczka startego
imbiru1/2 łyżeczki mielonej
kolendry2 czubate łyżki
cukru pudrusól i
pieprz do smaku
Sorbet z
buraków, czyli chłodny oddech listopada - sposób przygotowania:
Buraki pieczemy (180 st. C), aż będą miękkie (ok. 1/2 godz). Następnie miksujemy wraz z
sokiem jabłkowym. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Przekładamy do plastikowego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika, mieszając co jakiś czas, aby masa nie zamarzła. Wyjmujemy pół godziny przed podaniem. Nakładamy do pucharków łyżką do
lodów.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu