ßßß
Fot. Marcin KiełbiewskiCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)Sorbet z buraków, czyli chłodny oddech listopada - składniki:10 buraków1 szklanka soku jabłkowego z kartonu1/2 szklanki wytrawnego czerwonego wina3 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka startej skórki pomarańczowej1 łyżeczka startego imbiru1/2 łyżeczki mielonej kolendry2 czubate łyżki cukru pudrusól i pieprz do smakuSorbet z buraków, czyli chłodny oddech listopada - sposób przygotowania: Buraki pieczemy (180 st. C), aż będą miękkie (ok. 1/2 godz). Następnie miksujemy wraz z sokiem jabłkowym. Dodajemy pozostałe składniki. Mieszamy. Przekładamy do plastikowego naczynia i wstawiamy do zamrażalnika, mieszając co jakiś czas, aby masa nie zamarzła. Wyjmujemy pół godziny przed podaniem. Nakładamy do pucharków łyżką do lodów.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu