ßßß Cookit - przepis na Grillowane ananasy z nadzieniem z granatów

Grillowane ananasy z nadzieniem z granatów

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Magazyn Kuchnia
Fot. M&K Duklas/ Duklas.pl
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 nieduży ananas
100 g sera mascarpone
100 ml śmietany kremówki
40 g cukru pudru
pestki z 1 granatu
2 łyżki cukru pudru
1 łyżeczka kakao lub czekolady w proszku
Grillowane ananasy z nadzieniem z granatów - sposób przygotowania: Ananasa kroimy wzdłuż na połowę, wydrążamy miąższ i kroimy go na kawałeczki. Ucieramy mascarpone ze śmietaną i cukrem pudrem, mieszamy z pestkami granatu i miąższem ananasa. Połówki ananasa układamy na rozgrzanym grillu lub ruszcie piekarnika albo na patelni grillowej i krótko (2 minuty) - podpiekamy na rumiano. Jeszcze gorące napełniamy przygotowanym kremem i posypujemy kakao lub czekoladą w proszku. Deser możemy podać z sosem waniliowym.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601802/grillowane ananasy z nadzieniem z granatow/p