ßßß
Fot. M&K Duklas/ Duklas.plCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 2 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 nieduży ananas100 g sera mascarpone100 ml śmietany kremówki40 g cukru pudrupestki z 1 granatu2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka kakao lub czekolady w proszkuGrillowane ananasy z nadzieniem z granatów - sposób przygotowania: Ananasa kroimy wzdłuż na połowę, wydrążamy miąższ i kroimy go na kawałeczki. Ucieramy mascarpone ze śmietaną i cukrem pudrem, mieszamy z pestkami granatu i miąższem ananasa. Połówki ananasa układamy na rozgrzanym grillu lub ruszcie piekarnika albo na patelni grillowej i krótko (2 minuty) - podpiekamy na rumiano. Jeszcze gorące napełniamy przygotowanym kremem i posypujemy kakao lub czekoladą w proszku. Deser możemy podać z sosem waniliowym.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu