Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Andzia :)Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia włoskaIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (4 głosy)
mleko (ok 1/4 szklanki - może być tłuste lub chude (chude ma o wiele mniej kalorii)ok. 2 łyżeczki
kawy rozpuszczalnejewentualnie
kakao czekolada cynamonCappucino pycha! - sposób przygotowania:
Mleko ogrzewamy w rondelku (nie musi być gorące), następnie ubijamy mikserem lub w zaparzaczu do
kawy,
rozpuszczalną kawę zalewamy gorącą
wodą ( niecałe pół szklanki/ filiżanki), do zaparzonej
kawy " wlewamy" ubitą piankę z
mleka. Mieszamy, można dodać
cukru, jak ktoś woli słodkie. Na górze
zrobi się spora pianka, można na nią posypać
kakao,
cynamon lub
czekoladę starkowaną. Smacznego! :)Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu