ßßß Cookit - przepis na Krem z białym winem

Krem z białym winem

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Anna Włodek
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
300 ml białego wytrawnego wina
12.5 dag płynnego miodu
3 jajka
1 cytryna
cukier waniliowy
Krem z białym winem - sposób przygotowania: Do wina dodajemy miód, cukier waniliowy oraz skórkę otartą z umytej i sparzonej cytryny. Gotujemy na bardzo małym ogniu 5 min. Gasimy ogień, przykrywamy i zostawiamy jeszcze na 5 min. W salaterce ubijamy jajka i stopniowo dolewamy gorące wino z miodem, nie przerywając ubijania. Rozlewamy do czterech żaroodpornych miseczek i ustawiamy w naczyniu do gotowania na parze. Przykrywamy i gotujemy 15 min, aż krem się zetnie. Posypujemy skórką cytrynową i schładzamy 2 godz. [1 porcja - 208 kcal]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/174601757/krem z bialym winem/p