ßßß
Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)300 ml białego wytrawnego wina12.5 dag płynnego miodu3 jajka1 cytrynacukier waniliowyKrem z białym winem - sposób przygotowania: Do wina dodajemy miód, cukier waniliowy oraz skórkę otartą z umytej i sparzonej cytryny. Gotujemy na bardzo małym ogniu 5 min. Gasimy ogień, przykrywamy i zostawiamy jeszcze na 5 min. W salaterce ubijamy jajka i stopniowo dolewamy gorące wino z miodem, nie przerywając ubijania. Rozlewamy do czterech żaroodpornych miseczek i ustawiamy w naczyniu do gotowania na parze. Przykrywamy i gotujemy 15 min, aż krem się zetnie. Posypujemy skórką cytrynową i schładzamy 2 godz. [1 porcja - 208 kcal]Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu