Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor
Anna WłodekCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 4 osób

Średnia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)300 ml białego
wytrawnego wina12.5 dag płynnego
miodu3
jajka1
cytrynacukier waniliowyKrem z
białym winem - sposób przygotowania: Do
wina dodajemy
miód,
cukier waniliowy oraz skórkę otartą z umytej i sparzonej
cytryny. Gotujemy na bardzo małym ogniu 5 min. Gasimy ogień, przykrywamy i zostawiamy jeszcze na 5 min. W salaterce ubijamy
jajka i stopniowo dolewamy gorące
wino z
miodem, nie przerywając ubijania. Rozlewamy do czterech żaroodpornych miseczek i ustawiamy w naczyniu do gotowania na parze. Przykrywamy i gotujemy 15 min, aż krem się zetnie. Posypujemy
skórką cytrynową i schładzamy 2 godz. [1 porcja - 208 kcal]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu