Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Robert MakłowiczCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: łatweRegion: inneIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (1 głos)1 kg
truskawek0.3 l czerwonego
wytrawnego wina1.75 szklanki
cukrusok z połowy
cytrynySałatka z
truskawek z
syropem - sposób przygotowania: W rondelku gotować mieszając na małym ogniu
cukier z
winem i
sokiem z cytryny, aż
syrop zgęstnieje. Gorącym zalać wypłukane i obrane
truskawki w salaterce. Gdy ostygnie, wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Przed podaniem udekorować plasterkami
cytryny.Jak wykonać piernikowy
syrop do kawy?Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu