Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!Autor Przepis nadesłany na konkurs 'Szybko i smacznie'Zdjęcie nadesłane na konkurs 'Szybko i smacznie'Czas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: średnieIlość osób: dla 2 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)250 g makaronu farfalle100 g łososia w kawałku w oleju roślinnym100 g orzeszków ziemnych solonych200 g kukurydzy1 pomidor125 g serka mascarpone1 łyżeczka bazyliipieprzFarfalle z łososiem, orzeszkami ziemnymi i mascarpone - sposób przygotowania: Makaron ugotować w delikatnie osolonej wodzie. Odcedzić. Łososia wyjąć z zalewy i pokroić na mniejsze kawałki. Serekmascarpone rozpuścić w rondelku (musi mieć kremową konsystencję), przyprawić pieprzem i bazylią. Pomidora pokroić w kosteczkę. Makaron wymieszać w łososiem, kukurydzą, orzeszkami ziemnymi i pokrojonym pomidorem. Dodać serek i dokładnie wymieszać. Orzeszki zmiękną w sałatce.Pączki serowe z polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche ciasteczka z włoskimi orzechamiDodaj swój przepisIdealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.Zobacz też:Domowe sokiOprawa stołu