Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Ugotuj.to

Fot. ShutterstockCzas przygotowania: do 60 minutPoziom trudności: łatweIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (0 głosów)1 szklanka
kaszy jaglanej2 szklanki
soku pomarańczowegoszklanka purée z dyni
cukier lub
miódKasza jaglana z purée z dyni na
soku pomarańczowym - sposób przygotowania:
Kaszę przepłucz gorącą
wodą, aby pozbyć się goryczki. Wrzuć do garnka, zalej
sokiem i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj purée z dyni i gotuj jeszcze około 30 minut. Pod koniec gotowania posłódź do smaku
cukrem.
Miód najlepiej dodawać po ugotowaniu, gdyż w zbyt wysokiej temperaturze
traci swoje właściwości. Rady:
Dyniowo-pomarańczowa jaglanka doskonale smakuje na przykład z dodatkiem ulubionych powideł lub
bakalii. Na około 5-10 minut przed końcem gotowania możesz dodać do niej także nieco
wiórków kokosowych (ok. 3-4 łyżki).Pyszna i zdrowa potrawka z
kaszą jaglaną [Jakub Kuroń gotuje]Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu