ßßß Cookit - przepis na Kasza jaglana z purée z dyni na soku pomarańczowym

Kasza jaglana z purée z dyni na soku pomarańczowym

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Ugotuj.to
Fot. Shutterstock
Czas przygotowania: do 60 minut
Poziom trudności: łatwe
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (0 głosów)
1 szklanka kaszy jaglanej
2 szklanki soku pomarańczowego
szklanka purée z dyni
cukier lub miód
Kasza jaglana z purée z dyni na soku pomarańczowym - sposób przygotowania: Kaszę przepłucz gorącą wodą, aby pozbyć się goryczki. Wrzuć do garnka, zalej sokiem i zagotuj na średnim ogniu. Zmniejsz ogień, dodaj purée z dyni i gotuj jeszcze około 30 minut. Pod koniec gotowania posłódź do smaku cukrem. Miód najlepiej dodawać po ugotowaniu, gdyż w zbyt wysokiej temperaturze traci swoje właściwości. Rady: Dyniowo-pomarańczowa jaglanka doskonale smakuje na przykład z dodatkiem ulubionych powideł lub bakalii. Na około 5-10 minut przed końcem gotowania możesz dodać do niej także nieco wiórków kokosowych (ok. 3-4 łyżki).
Pyszna i zdrowa potrawka z kaszą jaglaną [Jakub Kuroń gotuje]
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/168214288/kasza jaglana z purée z dyni na soku pomaranczowym/p