ßßß
Składniki: na słoiczek ( porcję ):4 płaskie łyżki płatków owsianych2 łyżki płatków migdałowych1 łyżka wiórków kokosowych1 łyżka siemienia lnianego1 łyżka kandyzowanego aloesu ( lub ananasa )1 łyżka rodzynek lub suszonych wiśni ( jak u mnie )1 szklanka chudego mleka1/4 szklanki śmietanki 30 %maliny i aloes do dekoracjiPrzygotowanie:WERSJA DLA PAMIĘTALSKICH :Wieczorem mieszamy wszystkie składniki i odstawiamy w słoiczku na noc do lodówki. Rano dekorujemy i zajadamy.***WERSJA DLA ZAPOMINALSKICH:Mleko łączymy ze śmietanką.Dodajemy resztę składników i gotujemy 5 minut, aż napęcznieją i zmiękną.Chłodzimy w lodówce.Dekorujemy i zajadamy.Oczywiście taką owsiankę można zjeść również na gorąco, ale w wersji tropikalnej ze śmietanką najlepsza i najbardziej kremowa jest właśnie z lodówki, eksperymentujcie jednak, do tego zachęcamPozdrawiamANia:)Powiązane notki:Owsianka jogurtowa – płatki owsiane na latoOwsianka truskawkowa z maślankąNocna owsianka na drugie śniadanie!Owsianka na serku