ßßß
Spróbujcie!
Składniki na 2 porcje:1/2 pomarańczy lub grejpfruta60 ml wódki grejpfrutowejcukier do brzegówsok z pomarańczy lub grejpfrutaPrzygotowanie:Galaretkę rozpuścić w 440 ml wody. Przestudzić.Gdy będzie lekko ciepła wymieszać z wódką.Pomarańczę okroić ze skórek, pokroić na 4 części i po dwie włożyć do szklanek.Zalać niegrzeczną galaretką – 1/4 zostawić.Pozostałą część ubić mikserem na piankę, wylać na galaretkę.Odstawić do stężenia.Brzegi szklanek zamoczyć w soku i zanurzyć w cukrze.Smacznego!
Powiązane notki:Murzynek z budyniem i galaretkąDżem z cukinii o smaku pomarańczowymRozgrzewająca jesienna zupa z dyni Konkurs WiniaryKukurydziana pizza CALZONE z kurczakiem w Papirusie WINIARYSłodka zupa kukurydziana z dyni z kurczakiem w Papirusie WINIARY