ßßß
Dobrze przyprawione, aromatyczne skrzydełka w chrupiącej skórce. Podaję je z frytkami i surówką z białej kapusty. Robi się je dość szybko, wystarczy wcześniej je przygotować a potem tylko wstawić do piekarnika, praktycznie robią się same.Składniki:1 kg skrzydełek z kurczakałyżeczka słodkiej papryki3 ząbki czosnkułyżka czosnku granulowanegołyżeczka tymiankupieprz grubo mielony1/2 łyżeczki płatków chillisól według uznania2-3 łyżki olejuSkrzydełka opłukać. Usunąć z nich końcówki (trzecią najmniejszą cześć). Czosnek przecisnąć przez praskę. Wymieszać z olejem, dodać resztę przypraw i wymieszać. Natrzeć mięso i umieścić na blaszce do pieczenia. Można upiec od razu ale najlepiej odstawić na kilka godzin do lodówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200*C i piec około godziny.