Wykonanie
Delikatne, puszyste ciasto
jogurtowe – tak samo smaczne z dodatkiem
owoców jak i bez :)Delicate, fluffy
yogurt cake – delicious with or without fruits :)…Po raz pierwszy spróbowałam tego ciasta w pracy – jedna z pań, z którymi pracuję przyniosła mi kawałek na spróbowanie i podzieliła się przepisem.Składniki:2,5 szklanki
mąki1 szklanka
cukru3 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
jogurtu (lub
kefiru)0,5 szklanki
oleju3
jajkaWymieszaj wszystkie składniki, przełóż do foremkiJeżeli chcesz zrobić wersję z
owocami, połóż je na wierzchu ciasta przed pieczeniemPiecz przez godzinę w 180⁰C (jeżeli masz termoobieg, to w 150⁰C)Smacznego :)…I tried it for the first
time at work – one of my colleagues brought me a piece to try and shared the recipe :)Ingredients:2,5 cups of
flour1 cup of sugar3 tsp of baking powder1 cup of
yogurt (or
kefir)0 , 5 cup of oil3 eggsmix together all of the ingredients,
pour into a
moldif you want to
make it with fruits – put them on top before bakingbake for an hour in 180 c (or in 150 C with hot air)Bon appetit! :)

