Wykonanie
Ciasto drożdżowe z
porzeczkami. Ostatnie smaki lata ;)
Potrzebne składniki:4
jaja,szczypta
soli,
cukier waniliowy,1kg
mąki,1/2 kostki tłuszczu,2 szklanki
mleka,10 dag
drożdży,szklanka
cukru,
cukier puder,
sok z cytryny,
czerwone porzeczki,1
jogurt ananasowySposób wykonania:Wykonujemy
ciasto drożdżowe z przepisu podstawowego - klik .Wykładamy na blachę wyłożoną papierem i wysmarowaną tłuszczem. Smarujemy
jogurtem ananasowym. Wysypujemy umyte i obrane
porzeczki.Posypujemy kruszonką (tyle ile
cukru i tłuszczu tyle dajemy
mąki , w tym 1 łyżkę kartoflanki i wyrabiamy).Pieczemy 30-35 min. w 200 st. Możemy polać lukrem królewskim - klik .Smacznego !