Wykonanie
Korzystając z zakupu
kaczki postanowiłam przyrządzić ją w
winie.
Mięso wyszło bardzo miękkie, soczyste, bardzo smaczne. Polecam !
Potrzebne składniki:
Kaczka,
sól,
pieprz,
majeranek,
smalec,
olej,
wino,
imbir,
cebula,
olejSposób wykonania:Łyżkę
smalcu roztapiamy.Kroimy
cebulę.Rozgrzewamy
olej w drugim garnku.Wrzucamy rozmrożoną
kaczkę.Przesmażamy
cebulę na
smalcu.Dodajemy pół łyżki
smalcu.Solimy,
pieprzymy, dodajemy
majeranek.Dodajemy
imbir.Obsmażamy
kaczkę.Dodajemy przesmażoną
cebulę.Wlewamy 1/2 szklanki
wina czerwonego słodkiego.Dusimy
mięso pod ciśnieniem.Smacznego !