Wykonanie
Sałatka z
brokułaSkładniki na 4 porcje:300 g
piersi z kurczaka1
brokuł½ puszki
kukurydzy½ puszki
fasolki czerwonej100 g suchego
ryżu2 łyżki stołowe
majonezu3 duże
ogórki kwaszonepieprz do smakuSposób przygotowania:Ugotować
ryż i odstawić do przestygnięcia.
Mięso oczyścić, opłukać pod bieżącą
wodą a następnie gotować we wrzącej wodzie około 25 minut, po czym odstawić do przestygnięcia. Następnie pokroić w kostkę o wymiarach (1cm x 1cm).
Kukurydzę oraz
czerwoną fasolkę odsączyć na sicie.
Ogórki kwaszone obrać ze skórki a następnie pokroić w kostkę.
Brokuły pokroić na mniejsze różyczki, opłukać pod bieżącą
wodą a następnie gotować we wrzącej wodzie przez około 9 minut. Po ugotowaniu opłukać zimna
wodą, po czym posiekać na drobno.Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać
pieprz i
majonez a następnie dokładnie wymieszać.Moje rady:
Sałatka to doskonały dodatek na różne imprezy okolicznościowe, może także stanowić odrębny posiłeknp. śniadanie bądź kolację.