Wykonanie
19 Marca 2014 Gotowanie ze stylemPyszna kanapka z pieczonym
łososiem,
koperkiem,
ogórkiem i
serkiem philadelphia. Smakuje wyśmienicie podawana na ciepło, jest idealna na śniadanie bądź przekąskę w pracy. Kanapkę można spożywać zarówno z ciemnym jak i
jasnym pieczywem, zamiast
serka philadelphia można użyć
serka śmietanowego, smakuje bardzo podobnie.Kanapka z pieczonym
łososiem,
koperkiem,
serkiem philadelphia i
ogórkiemSkładniki na 2 porcje:2 podłużne
bułki z ziarnem1/2
serka philadelphia1/4
ogórka zielonego2 łyżeczki posiekanego na drobno
koperku100 g
świeżego łososiasól i
pieprz do smakuSposób przygotowania:
Łososia opłukać pod bieżącą
wodą, poprószyć
solą i
pieprzem, następnie przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 stopni na 25 minut. Po upieczeniu rozdrobnić
łososia na mniejsze fragmenty.
Bułki przekroić wzdłuż. Na spodniej części ułożyć równomiernie kawałki
łososia, następnie poprószyć obficie posiekanym
koperkiem. Wierzchnią część
bułki nasmarować
serkiem philadelphia, ułożyć kilka plastrów świeżego
ogórka, następnie złączyć obydwie części
bułki.