Wykonanie
03 Kwietnia 2015 Gotowanie ze stylemPrzepis na
łososia pieczonego z dodatkiem
kiełków zasmakuje tym, którzy lubią zdrową porcję warzyw i ryb. Kompozycja
kiełków,
sosu sojowego,
limonki i
miodu jest bardzo aromatyczna i zaskakująca w smaku. Jako dodatek do dania polecam także surówkę z
czerwonej kapusty oraz pieczone
ziemniaki.
Łosoś z
kiełkami
Składniki :400 g filetu z
łososiakiełki rzodkiewki lub
brokuła1
limonka1 łyżeczka startego świeżego
imbiru1 łyżeczka
sosu sojowego1 pełna łyżeczka
miodusól,
pieprzSposób przygotowania:
Łososia opłukać, osuszyć, doprawić
solą i
pieprzem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego, piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 stopni około 25-30 minut.
Kiełki opłukać, dodać
sos sojowy, sok z 1/2
limonki, starty
imbir oraz
miód, wymieszać.Na talerzu ułożyć
łososia,
kiełki oraz (jeśli macie ochotę na większą porcję warzyw) surówkę z
czerwonej kapusty .