Pin ItOto kolejna propozycja na karnawałową imprezę. Sałatka z selerem naciowym i surimi z dodatkiem zielonego groszku, ale pamiętajcie, broń Boże konserwowego. Jest bardzo łatwa i szybka w przygotowaniu oraz pięknie prezentuje się na talerzu.Czas przygotowania: 30 minutSkładniki:4 łodygi selera naciowego10 paluszków surimi200 g mrożonego groszku2 łyżki majonezu2 łyżki gęstego naturalnego jogurtusok 1/2 cytrynysólpieprzWykonanie:Groszek wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 15 minut.Groszek odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Seler kroimy w cienkie plasterki.Paluszki krabowe kroimy na małe kawałki, wkładamy do miski, dodajemy groszek, seler, majonez, jogurt, sok cytrynowy i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy.