Wykonanie
Dziś bez śniadania – to nie znaczy, że go nie ma 😉 Mam dla Was z przepis na
sałatkę, która w
sumie równie dobrze może być smacznym, wartościowym śniadaniem. Miałam w domu
awokado oraz
botwinkę i wpadłam na pomysł aby skomponować ze sobą te dwa składniki, a przy tym jeszcze zainspirowałam się przepisem znalezionym na Kwestii Smaku . Efekt wyszedł bardzo zadowalający. Jeśli lubicie
awokado oraz
buraki to koniecznie musicie ją zrobić

salad with chard leaves,
avocado and baked beetrootSkładniki:garść liści z
botwink
1/2 dojrzałego
awokadołyżka
soku z cytrynypieprz,
sól morskamały upieczony
burak (lub 2)‚winegret’ :łyżka dobrej jakości
musztardyłyżka
syropu klonowegołyżka
soku z cytrynyłyżeczka
octu jabłkowegoopcjonalnie: łyżeczka
oliwy z oliwekBotwinkę posiekać na drobniejsze kawałki. Następnie pokroić w kostkę
awokado, wymieszać z
sokiem z cytryny,
pieprzem oraz
solą. Lekko ostudzonego, upieczonego
buraczka(/buraczki) pokroić w kostkę. Na
sałatkę nałożyć
awokado, następnie
buraka. Wymieszać składniki na
winegret i polać
sałatkę. Na koniec można posypać dowolnymi ziarnami, pestkami itp. Smacznego!Chciałam Wam z całego serducha podziękować za wczorajsze, szczere i przemiłe słowa! :* Tak bardzo się cieszyłam czytając to wszystko. Człowiek wtedy czuję się potrzebny, wie, że robi coś dobrego, że to co robi ma sens. Jesteście niesamowici i dziękuję Wam jeszcze raz za to, że tutaj ze mną ‚trwacie’.
Posyłam wszystkim mocne i ciepłe (brrr.. chłodno za oknem ;D) uściski!Pomysłu na śniadanie dziś nie ma. Innymi słowy, dziś śniadanie „to go”, czyli kanapka z domowego
żytniego chleba na zakwasie z
masłem orzechowym i
bananem . Do tego micha
truskawek i
arbuz <3 Jednak, bez obaw, nigdzie nie wyjeżdżam, jeszcze… 😉Miłego dnia!
