ßßß
salad with chard leaves, avocado and baked beetrootSkładniki:garść liści z botwink
1/2 dojrzałego awokadołyżka soku z cytrynypieprz, sól morskamały upieczony burak (lub 2)‚winegret’ :łyżka dobrej jakości musztardyłyżka syropu klonowegołyżka soku z cytrynyłyżeczka octu jabłkowegoopcjonalnie: łyżeczka oliwy z oliwekBotwinkę posiekać na drobniejsze kawałki. Następnie pokroić w kostkę awokado, wymieszać z sokiem z cytryny, pieprzem oraz solą. Lekko ostudzonego, upieczonego buraczka(/buraczki) pokroić w kostkę. Na sałatkę nałożyć awokado, następnie buraka. Wymieszać składniki na winegret i polać sałatkę. Na koniec można posypać dowolnymi ziarnami, pestkami itp. Smacznego!Chciałam Wam z całego serducha podziękować za wczorajsze, szczere i przemiłe słowa! :* Tak bardzo się cieszyłam czytając to wszystko. Człowiek wtedy czuję się potrzebny, wie, że robi coś dobrego, że to co robi ma sens. Jesteście niesamowici i dziękuję Wam jeszcze raz za to, że tutaj ze mną ‚trwacie’. Posyłam wszystkim mocne i ciepłe (brrr.. chłodno za oknem ;D) uściski!Pomysłu na śniadanie dziś nie ma. Innymi słowy, dziś śniadanie „to go”, czyli kanapka z domowego żytniego chleba na zakwasie z masłem orzechowym i bananem . Do tego micha truskawek i arbuz <3 Jednak, bez obaw, nigdzie nie wyjeżdżam, jeszcze… 😉Miłego dnia!