Wykonanie
HomeDANIA
MIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIkarkówka pieczona w brytfannie


Polecam przepis na
karkówkę pieczoną w brytfannie ..Tak
karkówkę robił mój tata..Produkty:1 1/2 kg
karkówkimarynata:
majeranek ,
pieprz świeżo zmielony,3 ząbki
czosnku,
sól 5-6 łyżek
oleju..
olej do smażeniaWykonanie:Umytą
karkówkę wkładamy do miski nacieramy marynatą wykonaną z wyżej podanych produktów..przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki, od czasu do czasu odwracając
sztukę mięsa ..Godzinę przed smażeniem wyciągamy z lodówki,smażymy na mocna rozgrzanym tłuszczu do zarumienienia ze wszystkich stron..sos musi być ciemno brązowy,ale nie spalony..podlewamy szklanką
wody..przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 1,5 h ,kontrolując stan
wody,uzupełniając płyn..Po wyciągnięciu z piekarnika ..robimy sos..Podajemy z kluskami na parze lub kopytkami z ugotowaną
kiszoną kapustą lub modrą..Powiązany przepis:
sos winegret z
syropem klonowym z
sałatąsos musztardowyWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemKategorieAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniaMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
