ßßß
Cookit - przepis na Sposób przygotowania
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Sposób przygotowania
Składniki
Łosoś wędzony
Śmietana kremówka
Cebula cukrowa
Kapary
Cytryna
Sól
Pieprz
Olej
Suszone pomidory
Szpinak
Wykonanie
Składniki
Wędzony łosoś
- 50 - 60 gFarfalle (mini) - 200 g
Śmietana 30%
- ok 0,5 szkl.
Cebula cukrowa
- 0,5 szt.
Kapary
- 1 łyżka
Cytryny
- 1 szt.
Sól
i
pieprz
- do smaku
Olej
- do smażeniaWstawiamy
wodę
na
makaron
( solimy 2 łyżeczki), który gotujemy al dente ( wg zaleceń na opakowaniu gdyż jak wiadomo
makaron
każdej firmy potrzebuje innego czasu gotowania).
Cebulkę drobno
siekamy i szklimy na patelni z rozgrzanym
olejem
. Dodajemy
łososia
, gdy zacznie robić się różowy dodajemy
kapary
.
Makaron
odcedzamy. Do
cebulki
,
łososia
i
kaparów
wlewamy
śmietankę
, czekamy aż delikatnie zgęstnieje i dorzucamy
makaron
, który następnie skrapiamy połową
cytryny
.
Do smaku dajemy
pieprz
i jeśli uważamy za konieczne - odrobinę
soli
.
Kapary
możemy zastąpić
suszonymi pomidorami
lub świeżymi liśćmi
szpinaku
.SMACZNEGO!
Źródło:
http://trochesmaku.pl/farfalle-z-wedzonym-lososiem-i-kaparami
Przepisy powiązane
Razowe penne z łososiem i rukolą
Razowe penne z łososiem i rukolą
Razowe penne z łososiem i rukolą
Razowe penne z łososiem i rukolą
Razowe penne z łososiem i rukolą
Składniki powiązane (0)