ßßß Cookit - przepis na Sposób przygotowania

Sposób przygotowania

nazwa

Wykonanie

Składniki
Wędzony łosoś - 50 - 60 g
Farfalle (mini) - 200 g
Śmietana 30% - ok 0,5 szkl.
Cebula cukrowa - 0,5 szt.
Kapary - 1 łyżka
Cytryny - 1 szt.
Sól i pieprz - do smaku
Olej - do smażenia
Wstawiamy wodę na makaron ( solimy 2 łyżeczki), który gotujemy al dente ( wg zaleceń na opakowaniu gdyż jak wiadomo makaron każdej firmy potrzebuje innego czasu gotowania).
Cebulkę drobno siekamy i szklimy na patelni z rozgrzanym olejem. Dodajemy łososia, gdy zacznie robić się różowy dodajemy kapary.
Makaron odcedzamy. Do cebulki, łososia i kaparów wlewamy śmietankę, czekamy aż delikatnie zgęstnieje i dorzucamy makaron, który następnie skrapiamy połową cytryny.
Do smaku dajemy pieprz i jeśli uważamy za konieczne - odrobinę soli.
Kapary możemy zastąpić suszonymi pomidorami lub świeżymi liśćmi szpinaku.
SMACZNEGO!
Źródło:http://trochesmaku.pl/farfalle-z-wedzonym-lososiem-i-kaparami