Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Zosia WinawerCzas przygotowania: do 30 minutPoziom trudności: łatweRegion: kuchnia fusionIlość osób: dla 4 osóbŚrednia ocena potrawyOceń przepis (7 głosów)60 dag
polędwicy pokrojonej na befsztyki5 dag
rodzynek1/2
kostki rosołowej1/2 szklanki
białego wina50 g gęstej
śmietany ewentualnie kilka ziaren
czerwonego pieprzu1 łyżka
masła1/2 łyżki
margaryny4
cykorieBefsztyki z
polędwicy wołowej na
cykorii - sposób przygotowania: 1/2 łyżki
masła z
margaryną rozgrzewamy na patelni. Szybko z obu stron obsmażamy befsztyki i wstawiamy je do nagrzanego, wyłączonego piekarnika. Tłuszcz z patelni wylewamy, a wlewamy na patelnię
wino, dodajemy
kostkę rosołową,
rodzynki i
pieprz. Chwilę gotujemy na małym ogniu. Kiedy sos nieco odparuje, zestawiamy z ognia i dodajemy
śmietanę. Na innej patelni podsmażamy na reszcie
masła listki
cykorii. Przekładamy na półmisek. Na
cykroii układamy befsztyki i polewamy je sosem. Podajemy ze smażonymi
kartoflami.Pączki
serowe z
polewą czekoladowąTatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]Kruche
ciasteczka z
włoskimi orzechamiDodaj swój przepis

Idealne
faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje
faworków.Zobacz też:Domowe
sokiOprawa stołu