ßßß Cookit - przepis na Befsztyki z polędwicy wołowej na cykorii

Befsztyki z polędwicy wołowej na cykorii

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Zosia Winawer
Czas przygotowania: do 30 minut
Poziom trudności: łatwe
Region: kuchnia fusion
Ilość osób: dla 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (7 głosów)
60 dag polędwicy pokrojonej na befsztyki
5 dag rodzynek
1/2 kostki rosołowej
1/2 szklanki białego wina
50 g gęstej śmietany ewentualnie kilka ziaren czerwonego pieprzu
1 łyżka masła
1/2 łyżki margaryny
4 cykorie
Befsztyki z polędwicy wołowej na cykorii - sposób przygotowania: 1/2 łyżki masła z margaryną rozgrzewamy na patelni. Szybko z obu stron obsmażamy befsztyki i wstawiamy je do nagrzanego, wyłączonego piekarnika. Tłuszcz z patelni wylewamy, a wlewamy na patelnię wino, dodajemy kostkę rosołową, rodzynki i pieprz. Chwilę gotujemy na małym ogniu. Kiedy sos nieco odparuje, zestawiamy z ognia i dodajemy śmietanę. Na innej patelni podsmażamy na reszcie masła listki cykorii. Przekładamy na półmisek. Na cykroii układamy befsztyki i polewamy je sosem. Podajemy ze smażonymi kartoflami.
Pączki serowe z polewą czekoladową
Tatar wołowy na grzankach [Jakub Kuroń gotuje]
Falafel z zielonym tahini [Jakub Kuroń gotuje]
Kruche ciasteczka z włoskimi orzechami
Dodaj swój przepis
Idealne faworki są chrupiące, delikatne i bardzo się kruszą ("przyozdabiając" przy tym twoją bluzkę). Karnawał wciąż trwa, więc zachęcamy do smażenia. Oto sprawdzone przepisy na trzy rodzaje faworków.
Zobacz też:
Domowe soki
Oprawa stołu
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/5408097/befsztyki+z+poledwicy+wolowej+na+cykorii/p