ßßß Cookit - przepis na Faworki na piwie

Faworki na piwie

nazwa

Wykonanie

Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i drinki!
Autor Miesięcznik Kuchnia
Czas przygotowania: powyżej 60 minut
Poziom trudności: średnie
Region: inne
Ilość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawy
Oceń przepis (23 głosy)
6 żółtek
piwa tyle ile wynosi objętość żółtek
3 łyżki cukru
20-25 dag mąki
1 kg smalcu do smażenia
1/2 szklanki cukru pudru do posypania
Faworki na piwie - sposób przygotowania: Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać piwo, a potem mąkę (ciasto musi mieć taką konsystencję jak na pierogi). Następnie dobrze wyrobić ciasto, a gdy będzie elastyczne i lśniące, rozwałkować je cienko. Wycinać radełkiem faworki. Smażyć w gorącym smalcu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Złociste faworki według sprawdzonej receptury [Jakub Kuroń gotuje]
piwa. Zobacz przepis na faworki na piwie
Faworki na piwie
Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać piwo, a potem mąkę (ciasto musi mieć taką konsystencję jak na pierogi). Następnie dobrze wyrobić ciasto, a gdy będzie elastyczne i lśniące, rozwałkować je cienko. Wycinać radełkiem faworki. Smażyć w gorącym smalcu. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Tłusty Czwartek - najsłodszy dzień w roku
pudrem. Faworki na piwie Składniki: 6 żółtek piwa tyle ile wynosi objętość żółtek 3 łyżki cukru 20-25 dag mąki 1 kg smalcu do smażenia 1/2 szklanki cukru pudru do posypania Żółtka utrzeć z cukrem do białości. Dodać piwo, a potem mąkę (ciasto musi mieć taką konsystencję jak na pierogi). Następnie dobrze
Źródło:http://ugotuj.to/ugotuj/23310465/faworki+na+piwie/p