Wykonanie
Tysiące sprawdzonych przepisów na dobre jedzenie i
drinki!Autor Miesięcznik KuchniaCzas przygotowania: powyżej 60 minutPoziom trudności: średnieRegion: inneIlość osób: powyżej 4 osób
Średnia ocena potrawyOceń przepis (23 głosy)6
żółtekpiwa tyle ile wynosi objętość
żółtek3 łyżki
cukru20-25 dag
mąki1 kg
smalcu do smażenia1/2 szklanki
cukru pudru do posypania
Faworki na
piwie - sposób przygotowania:
Żółtka utrzeć z
cukrem do białości. Dodać
piwo, a
potem mąkę (ciasto musi
mieć taką konsystencję jak na pierogi). Następnie dobrze wyrobić ciasto, a gdy będzie elastyczne i lśniące, rozwałkować je cienko. Wycinać radełkiem
faworki. Smażyć w gorącym
smalcu. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Złociste
faworki według sprawdzonej receptury [Jakub Kuroń gotuje]
piwa. Zobacz przepis na
faworki na
piwieFaworki na
piwieŻółtka utrzeć z
cukrem do białości. Dodać
piwo, a
potem mąkę (ciasto musi
mieć taką konsystencję jak na pierogi). Następnie dobrze wyrobić ciasto, a gdy będzie elastyczne i lśniące, rozwałkować je cienko. Wycinać radełkiem
faworki. Smażyć w gorącym
smalcu. Przed podaniem posypać
cukrem pudrem.Tłusty Czwartek - najsłodszy dzień w roku
pudrem.
Faworki na
piwie Składniki: 6
żółtek piwa tyle ile wynosi objętość
żółtek 3 łyżki
cukru 20-25 dag
mąki 1 kg
smalcu do smażenia 1/2 szklanki
cukru pudru do posypania
Żółtka utrzeć z
cukrem do białości. Dodać
piwo, a
potem mąkę (ciasto musi
mieć taką konsystencję jak na pierogi). Następnie dobrze