ßßß
 
            
         Mango lassi to niezaprzeczalnie jeden z symboli kuchni hinduskiej i zdecydowanie najpopularniejszy napój na subkontynencie indyjskim. Jest tam wszechobecny, serwowany w wersji na słodko lub na słono. Słynie ze swoich niesamowitych właściwości orzeźwiających. Przepis warto zapamiętać, bo w upalne, letnie dni będzie jak znalazł, także w naszym klimacie.
Mango lassi to niezaprzeczalnie jeden z symboli kuchni hinduskiej i zdecydowanie najpopularniejszy napój na subkontynencie indyjskim. Jest tam wszechobecny, serwowany w wersji na słodko lub na słono. Słynie ze swoich niesamowitych właściwości orzeźwiających. Przepis warto zapamiętać, bo w upalne, letnie dni będzie jak znalazł, także w naszym klimacie. Mango Lassi z Wanilią i KardamonemSkładniki na niemałą, romantyczną porcję dla dwojga:-):1szklanka mleka1szklanka gęstego jogurtu naturalnego1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią1 łyżka miodu1 dorodne mango1/2 łyżeczki mielonego cynamonu1/2 łyżeczki mielonego kardamonuWykonanie:Mango obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Wlewamy mleko i jogurt. Dodajemy cukier waniliowy oraz miód. Całość miksujemy. Napoj przelewamy do szklanek lub pucharków. Posypujemy mieszanką cynamonu z kardamonem. Podajemy schłodzony.
Mango Lassi z Wanilią i KardamonemSkładniki na niemałą, romantyczną porcję dla dwojga:-):1szklanka mleka1szklanka gęstego jogurtu naturalnego1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią1 łyżka miodu1 dorodne mango1/2 łyżeczki mielonego cynamonu1/2 łyżeczki mielonego kardamonuWykonanie:Mango obieramy ze skórki i kroimy na mniejsze kawałki, wrzucamy do blendera. Wlewamy mleko i jogurt. Dodajemy cukier waniliowy oraz miód. Całość miksujemy. Napoj przelewamy do szklanek lub pucharków. Posypujemy mieszanką cynamonu z kardamonem. Podajemy schłodzony. Życzę Wam Smacznego! :-)
Życzę Wam Smacznego! :-)