Na bardzo szybko przepyszny jęczmienny pudding z przepisu Darii, który wcześniej kilka frazy zdarzyło mi się zjeść na kolację. ;) Dziś nieco zmieniłam oryginalną wersję i stwierdzam, że dzisiejsza wariacja smakowała mi najbardziej. Przepis z niewielkimi modyfikacjami:/1 porcja/- 1/2 szklanki mleka + 1 szklanka wody- 4 łyżki płatków jęczmiennych- 1 płaska łyżka mąki kokosowej- 1 łyżka budyniu czekoladowego- 1 czubata łyżeczka kakao- 1 małe jabłko- 1 łyżka kremu chałwowo-daktylowego- 2 łyżki suszonej żurawinyJabłko obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę, a następnie wraz z płatkami i otrębami gotujemy na wodzie. Zimne mleko mieszamy z budyniem i kakao. Kiedy płatki wchłoną większość mleka, dodajemy krem chałwowo-daktylowy, żurawinę oraz mleko z budyniem, cały czas mieszając. Kiedy pudding zgęstnieje, przekładamy go do miseczki i odstawiamy na noc do lodówki.