Wykonanie
Składniki(na 2 porcje)- szklanka
mleka (ok. 250 ml),- ½ szklanki
daktyli (ok. 85 g),- łyżka
kakao (ok. 10 g).Sposób przygotowania1.
Daktyle zalewamy wrzątkiem i moczymy ok. 10 min.2. Namoczone
daktyle miksujemy i łączymy z
mlekiem, i
kakao.3.
Czekoladę podgrzewamy.
Czekolada z
daktyli jest bogata w:- magnez (pochodzący z
kakao), który pozytywnie wpływa na koncentrację,- błonnik pokarmowy (pochodzący z
daktyli), który
daje uczucie sytości.Wartość odżywcza jednej porcji:
Porcja waży: ok. 200 mlEnergia: 402 , 5 kcal
Białko: 6,0 gTłuszcze: 3 , 8 gWęglowodany: 39,7gBłonnik pokarmowy : 3 , 9 gSmaczneg o i zdr o we goTrójko lorowa Tęcza