Wykonanie


Czas:przyrządzanie: 15 minutpieczenie: 20 minutTrudność:Bardzo łatwe, nie wymaga żadnego sprzętu.Składniki:35 dag
mąki1/2 szklanki
cukru2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejcukier waniliowy1/2 szklanki
olejuszklanka
mlekaszklanka
jagódbrązowy cukier do posypania
konfitura Owoce Leśne ETERNO

Przyrządzanie:Połączyć przesianą
mąkę,
proszek do pieczenia,
sodę i
cukier waniliowy. Oddzielnie wymieszać
olej,
mleko i
jajko.Mokre składniki wlać do suchych składników, niedbale wymieszać widelcem Dodać
jagody, ponownie wymieszać.W formę do muffinek włożyć papilotki, napełnić je na dno
ciastem, dodać po łyżeczce
konfitury owocowej, dopełnić
ciastem foremki do 2/3 wysokości. Każdą posypać niewielką ilością
brązowego cukru. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st., piec mniej więcej 20 minut.

UWAGA!
Konfiturę dodałam opcjonalnie, możecie zrobić ten przepis bez niej. Możecie też użyć innego smaku
konfitury, ciasto jest bardziej wilgotne i dzięki niej urozmaicamy smak babeczek.

SMACZNEGO!