ßßß
Składniki:200 gr spaghetti2 cukinie1/2 cebul i1 opakowanie jogurtu naturalnego100 gr chleba tostowegoparę listków bazylii1 łyżka oliwyszafran do smakuPrzygotowanie:Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W czasie, kiedy gotuje się woda, cebulę i cukinię opłukujemy, osuszamy i kroimy. Cukinię kroimy w półksiężyce.
Na patelnie wylewamy nitkę oliwy, smażymy cukinie razem z cebulą przez 3-4 minuty.
W międzyczasie miksujemy blenderem chleb tostowy z bazylią. Chleb tostowy zrumieniamy na oliwie.
W misce mieszamy jogurt z szafranem.
Wrzucamy makaron na patelnie i mieszamy. Następnie wrzucamy do miski z jogurtem i mieszamy. Dodajemy po ł owę crumble.
Przed podaniem wierzch posypujemy resztą crumble.