ßßß Cookit - przepis na Szybki kapuśniak z boczkiem

Szybki kapuśniak z boczkiem

nazwa

Wykonanie

Kiedy zbliża się jesień, zawsze wtedy pojawia się duża ochota na kapuśniak :) Zupa jest smaczna, zdrowa o dużej zawartości witaminy C.
Składniki:
300 g boczku
900 g kapusty kiszonej
2 marchewki
1 cebula
5 dużych ziemniaków
1 kostka bulionowa wołowa
4 liście laurowe
8 kulek ziela angielskiego
suszona Maggie
2 łyżeczki kminku
sól, pieprz
Sposób przygotowania:
Boczek i kapustę pokrój na małe kawałki. Przesmaż boczek na patelni, następnie na tym tłuszczu przesmaż kapustę. Wrzuć boczek i kapustę do dużego garnka i dorzuć marchewki obrane i pokrojone w kostkę, cebulę w ćwiartki oraz ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę. Zalej wrzątkiem do połowy lub 3/4 garnka. Dodaj przyprawy i gotuj pod przykryciem ok 35 minut. Spróbuj czy ziemniaki są miękkie, jeśli tak to zupa jest gotowa. Podawaj z pieczywem chrupkim z masłem. Smacznego!
Źródło:http://barbaramariawkuchni.blogspot.com/2013/10/szybki-kapusniak-z-boczkiem.html