Wykonanie
SKŁADNIKI:4
jajka120 g
cukru1 łyżeczka
cukru wanilinowego120 g
mąki pszennejszczypta
soliPRZYGOTOWANIE:Założyć motylek. Do naczynia miksującego włożyć
jajka,
cukier i
cukier wanilinowy, ubijać 6 min/ 37*C/obr. 4. Ubijać kolejne 6 min/obr. 4.Dodać wokół motylka
mąkę i
sól, wymieszać 4 s/obr. 3 .Zdjąć motylek i dokładnie wymieszać kopystką.Masę przelać do natłuszczonej tortownicy (22 cm średnicy). Piec w temperaturze 180*c przez 25 minut.KREM BUDYNIOWY3 opakowania budyniu
waniliowego4 szklanki
mleka1 tabliczka
białej czekoladyJedną szklankę
mleka zagotować z
białą czekoladą, mieszać aż do jej całkowitego rozpuszczenia. Dodać wymieszane budynie w 3 szklankach
mleka. Dolewać i mieszać. Masa ma być gęsta ale gładka. Odstawić do wystygnięcia.DODATKI:białe michałki
wafelki kokosowewiórki kokosowekuleczki zbożowe Delecta DEKORADA
Biszkopt przeciąć na pół. Gumową
łopatką-kopystką wyłożyć część masy i rozsmarować. Ja dodałam na masę pokrojone białe michałki. Przykryłam wierzchnią warstwą
biszkopta i delikatnie dociskałam.Resztę masy rozprowadziłam po całości. Dokleiłam dookoła
wafelki i do środka nasypałam
wiórków kokosowych. Aby nie było tak za blado dodałam także sporą garść kuleczek zbożowych.













