Wykonanie
Przymierzam się do wstawienia tego przepisu od dawna i w końcu dodaje, bardzo fajny dodatek do
mięs w sosach i pieczeń :).
Składniki : na 8 porcjigłówka
kapusty ok 1,5 kg3
cebule2
marchewkiewentualnie
koncentrat pomidorowy2 łyżki
soku z cytrynymargarynasól,
pieprzOpis wykonania :1.
Kapustę myjemy, szatkujemy, zalewamy wrzącą
wodą i gotujemy 5 minut bez przykrycia. Następnie dodajemy
sok z cytryny i gotujemy kolejne 5 minut, odcedzamy.2.
Cebulę drobno szatkujemy,
marchew trzemy na dużych oczkach, obsmażamy na
margarynie i dodajemy
kapustę.3. Przyprawiamy, ewentualnie możemy dodać
koncentrat pomidorowy i dusimy wszystko razem pod przykryciem, aż
kapusta i warzywa będą miękkie.4. Jeżeli lubimy możemy zagęścić
kapustę zasmażką z 1 łyżeczki
mąki i 1 łyżeczki
margaryny.
Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy