Wykonanie
Przepis na te gofry dostałam od teściowej :) i jak na razie jest jednym z lepszych jakie używam, gofry są jak z najlepszej kawiarni chrupkie na zewnątrz i nie gumowate w środku. Najważniejsze by studzić je na kratce, wówczas nie robią się miękkie.

Składniki :5 jaj1/2 szklanki
cukru kryształu1/2 kg
maki tortowej1
margaryna roztopiona i ostudzona2 szklanki
mleka1 łyżeczka
proszku do pieczeniaOpis wykonania :1.
Żółtka ucieramy z
cukrem dodajemy
mleko, następnie
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia.2. Dolewamy roztopioną
margarynę dobrze wyrabiamy. Dodajemy ubitą pianę i delikatnie łączymy.3. Pieczemy na dobrze rozgrzanej i wysmarowanej
olejem gofrownicy po 2 łyżki, gdyż ciasto mocno rośnie.Gotowe :)


Justyna L.Zwariowana żona i mama, kochająca swoje pasje. Mająca 1000 pomysłów na minutę. Lubię podróżować i odkrywać nowe smaki, w kuchni nigdy się nie nudzę i dobrze się bawię eksperymentując. Od niedawna fanatyczka fotografii kulinarnej i nie tylko.Podobne Przepisy